Dátum: 09. 06. 2017

Európsky pohár TKD ITF Ľublin, Poľsko – dosiahnuté výsledky 2 x striebro a 3 x bronz

Dnes 9.6.2017 prvý súťažný deň na EP, kedy súťažili naši mladí kadeti sa týmto nepodarilo zúročiť všetko čo bolo natrénované a Tomáš Petro rovnako ako Diana Obcovičová sa vo svojich oboch súťažných disciplínach: športový boj a súborné cvičenia dostali až do 3. kola. Tam svoje duely napokon tesne prehrali a tým skončili umiestneniami tesne pred stupňami víťazov na 5.-8. mieste, čo bola veľká škoda!!!! Ale nevzdávali sa a nenechali to len na výrokoch rozhodcov. Preto pochvala pre každého z nich, Dianu a Tomáša.

Druhý a pre niektorých prvý súťažní deň nám priniesol konečne veľkú radosť, kde sme pre Slovenské TKD ITF vybojovali hneď 4 cenné kovy, 2 x striebro, 2 x bronz. Do ringov nastupovali členovia Prešovského a Slovenského Taekwon-Do na disciplínu tul. V kategórii juniorov Rišo a Svetlana, ktorí v prvom kole nedokázali poraziť svojich súperov a nepostúpili do ďalšieho boja o medaile. Nasledovali juniori Samuel a Boris. Samo v prvom kole porazil svojho súpera z Poľska, avšak v druhom kole prehral so súťažiacim zo švédska a do ďalších bojov nepostúpil. Boris po prvom kole vypadol. V seniorských kategóriách nás zastupovali Ľubo, Lenka, Veronika, Kubo a Dávid. Ľubo prehral hneď vo svojom prvom zápase. Dávid vyhral v prvom kole, no v druhom kole po chybe na konci zostavy prehral. V tom čase do ringov nastúpili Veronika s Lenkou, kde obe po svojich predvedených výkonoch obsadili fantastické druhé miesto v kategóriách  súborné cvičenia II. a III. dan. Ako posledný senior v kat. súborné cvičenia  I. dan nastúpil Jakub, ktorý získal bronzovú medailu.  Po obede nás čakali sparingy Lenky a Kuba.  Lenka sa prebojovala do semifinále v kategórii -62 kg a obsadila pekné tretie miesto.  Jakub Tomas v kategórii -70 kg nezvládol prvý zápas s Poľským súperom a tak  jeho účasť na EP skončila.

Posledný súťažný deň Európskeho pohára sa niesol v znamení sparingov kategórií juniorov a seniorov, kde nás zastupovali Svetlana, Boris, Tomáš, Samo, Dávid, Jakub a Veronika. Ako prvá nastúpila do ringu Svetlana, ktorá v prvom kole podľahla svojej súperke. Boris mal veľmi dobrý zápas od začiatku, no v druhom kole už na svojho skúseného poľského súpera nestačil a prehral. Tomáš sa síce nezľakol svojho súpera, no na českom bojovníkovi bolo vidieť ďaleko viac skúsenosti z takýchto podujatí, čo pre Tomáša znamenalo taktiež prehru v prvom kole. Dávid nastupoval do ringu na svoj prvý zápas proti skúsenému Poľskému súperovi pripravený tento zápas zvládnuť, no v prvom kole po kolízii dopadol zle na ruku a predpoklad bo,l že je buď zlomená, alebo silne narazená a potvrdilo sa oboje.  Zápas však napokon dobojoval a prehral len tesným rozdielom. V tom čase nastúpila do ringu aj Veronika, ktorá zvládla svoje zápasy a jej konečné umiestnenie bolo 3. miesto v sparingu do 5O kg. V ringu nám už ostal len junior Samo, ktorý po skvelom výkone nakoniec prehral duel so Švédskym pretekárom v predĺžení a v boji o medaile už ďalej nepokračoval. Konečný sumár je 2 x striebro a 3 x bronz z Európskeho pohára v Ľubline. A celkové počty EP TKD  ITF 2017: celkom 66 klubov z 22 krajín a spolu 379 súťažiacich juniorov a seniorov a k tomu 370  žiakov a kadetov, spolu teda 749 súťažiacich.

« Späť

26th Senior and 17th Junior European Taekwon-Do Championships

20. - 23.10.2011,
BRATISLAVA - SLOVAKIA

www.sztkd-itf.sk/euros2011/

TAEKWON-DO ITF EUROPEAN OPEN CUP 2010

EUROPEAN OPEN CUP 2010

21. - 24. 10. 2010, SIBAMAC ARENA, BRATISLAVA - SLOVAKIA

» General Info
» Výsledky
www.euopencup.sk

SLOVENSKÝ ZVÄZ TAEKWON-DO ITF ORGANIZÁTOR 13.JUNIORSKÝCH a 22.SENIORSKÝCH MAJSTROVSTIEV EURÓPY

27.-29. 4. 2007 POPRAD VYSOKÉ TATRY POPRAD ARENA

» Viac informácií

Štatistika návštevnosti

TOPlist