Dátum: 22. 03. 2016

Prešov Open 2016

Minulý víkend sa v peknej športovej hale na Základnej škole Sibírska konal už 14. ročník kvalitne obsadenej medzinárodnej súťaže v Taekwondo ITF, ktorá je všetkým známa pod názvom Prešov OPEN. Súťaže sa zúčastnilo celkom 210 športovcov zo 7 krajín, a to Slovenska, Slovinska, Českej republiky, Bieloruska, Bulharska, Maďarska a Rumunska.

Na tomto kvalitnými športovcami naplnenom podujatí sa nestratili ani členovia nášho športového klubu Taekwon-Do GE - BAEK Prešov, ktorí síce nezískali cenu za najlepší klub v celkovom počte dosiahnutých bodov, ktoré sa udeľujú za prvé tri miesta, ale aj napriek tomu v jednotlivých súťažných kategóriách získali spolu 11 zlatých medailí, 4strieborné a 10 bronzových. Súťaž začínala už v piatok v podvečerných hodinách, kedy v priestoroch športovej haly prebehla registrácie viac ako polovice pretekárov.

Ďalšia registrácia prebiehala v sobotu v skorých ranných hodinách znova v športovej hale. Po registrácii nasledovala porada rozhodcov a po príchode oneskorených súťažiacich z Maďarska mohla začať samotná súťaž v jednotlivých disciplínach od najmenších vekových kategórií a najnižších technických stupňov. Okolo 18.30 hod. prebehlo oficiálne zahájenie turnaja nástupom všetkých zúčastnených klubov a príhovormi prezidenta klubu, reprezentačného trénera a zástupcov mesta Prešov. K športovcom sa prihovorila pani primátorka Ing. Andrea Turčanová a PaedDr. Jozef Muránsky z Odboru školstva, kultúry a cestovného ruchu, ktorí nás poctili svojou prítomnosťou a podieľali sa na otváracom ceremoniály. Po úvodných príhovoroch, pozdrave a vypočutí Slovenskej hymny pokračovalo ďalej súťaženie finálovými bojmi, ktoré boli v prestávkach vyplnené kultúrnym programom vystúpením zástupkyne ženského pohlavia v disciplíne Pole Dance.

Posledným finálovým bojom bol ukončený prvý súťažný deň v čase o 20.30 hod. Samozrejme, že po oba dni boli rozdávané aj medaile spolu s diplomami priebežne po ukončení jednotlivých kategórií. Nasledujúci deň súťaženie pokračovalo od 08.30 hod. a bolo ukončené poslednou disciplínou v prerážaní dosiek tzv. power test. Súťaženie bolo ukončené vyhlasovaním najlepších žiakov - čok, juniorov- riek, seniorov- riek, ktorým sme odovzdali krásne poháre spolu s vecnými cenami a troma najlepšími klubmi, ktoré boli taktiež ocenené krásnymi cenami. Tento rok prvenstvo získala Rumunská federácia kórejských bojových športov na čele s Rómeom Tulkosom, držiteľom IV. Danu viceprezidentom Rumunskej federácie kórejských bojových športov. Tešíme sa na stretnutie opäť o rok.

ŠK Ge – baek Prešov

fotky/074/mini_001.jpg fotky/074/mini_002.jpg fotky/074/mini_003.jpg fotky/074/mini_004.jpg

« Späť

26th Senior and 17th Junior European Taekwon-Do Championships

20. - 23.10.2011,
BRATISLAVA - SLOVAKIA

www.sztkd-itf.sk/euros2011/

TAEKWON-DO ITF EUROPEAN OPEN CUP 2010

EUROPEAN OPEN CUP 2010

21. - 24. 10. 2010, SIBAMAC ARENA, BRATISLAVA - SLOVAKIA

» General Info
» Výsledky
www.euopencup.sk

SLOVENSKÝ ZVÄZ TAEKWON-DO ITF ORGANIZÁTOR 13.JUNIORSKÝCH a 22.SENIORSKÝCH MAJSTROVSTIEV EURÓPY

27.-29. 4. 2007 POPRAD VYSOKÉ TATRY POPRAD ARENA

» Viac informácií

Štatistika návštevnosti

TOPlist