Dátum: 19. 05. 2014

Majstrovstvá Európy 2014 – Riccione, Taliansko

Reprezentácia Slovenského zväzu Taekwon – Do ITF zdarne dorazila v utorok 22. apríla 2014 vo večerných hodinách do dejiska Majstrovstiev Európy 2014 v zložení:

Lenka Palaščáková III. Dan Veronika Balážová II. Dan
Frederika Ivanocová I. Dan
Marcel Petro II. Dan
Róbert Škop I. Dan
Jakub Tomáš I. Dan
Dávid Trochan I. Dan
Dominik Pisarovič I. Dan
Róbert Baláž reprezentačný tréner

Výpravu Slovenska čakala v stredu registrácia a váženie, ktoré sme úspešne absolvovali, a ďalej nasledovala séria tréningov v dejisku ME, pretože vo štvrtok nás už čakali prvé súťažné disciplíny.

Štvrtok (prvý súťažný deň):

Súťaž začala disciplínou tul I. dan seniori, kde nás reprezentoval R. Škop a J. Tomáš. Na našu škodu hneď v prvom kole prehral Jakub s talianskym reprezentantom 2:0:3, potom nasledoval súboj Roba so Švédom, kde po dvoch povinných tuloch vyhral reprezentant SR a postúpil do druhého kola a tam ho čakal budúci majster Európy M. Žuk, ktorý pokoril nášho reprezentanta. Nasledovali individuálne špeciálne techniky senioriek. V. Balážová po neuznaní techniky ap chagi a dollyo chagi nedokázala prekonať poslednú techniku yop chagi. U L. Palaščákovej sme v kútiku duše po prvých dvoch zvládnutých technikách verili, že sa podarí uzavrieť úspešnú sériu technikou yop chagi, no nestalo sa tak a celkovo skončila na 5. mieste. O 16tej hodine sa začali individuálne súborné cvičenia senioriek, kde ako prvá začala V. Balážová, ktorá po veľmi zvláštnom výroku rozhodcov prehrala v druhom kole so Španielkou. Pokračovali súborné cvičenia senioriek III. dan, kde naša Lenka prehrala v druhom kole s Maďarskou reprezentantkou. Po celodennom sklamaní sme očakávali, že z motyky vystrelí a že budeme mať konečne trošku šťastia a v individuálnych špeciálnych technikách seniorov sa podarí buď D. Trochanovi alebo J. Tomášovi dosiahnuť dobrý výsledok, no nestalo sa tak.......

Piatok (druhý súťažný deň):

Hneď ráno o 9tej nastupoval náš tím seniorov na tatami, kde boli umiestnené stroje na špeciálne techniky v zložení: J. Tomáš, M. Petro, D. Trochan, R. Škop a D. Pisarovič.
Ako prvý kopal techniku ap chagi Marcel a pri jeho fantastickom výskoku chýbala dokonalá pružnosť nôh, aby bola technika zvládnutá. Druhý nasledoval Robik, ktorý po dohode so mnou neabsolvoval techniku. Tretím v poradí bol Jakub, do ktorého som vkladal veľké nádeje, no nepodarilo sa a techniku bandae dollyo chagi nezvládol. Štvrtú techniku kopal Dominik bandae yop chagi, ktorú taktiež nedotiahol do zdarného konca a pokračoval „benjamínek“ tohto tímu Dávid, ktorý svoju obľúbenú techniku zvládol a zabezpečil nám tým 3 body do konečného hodnotenia.

Je na veľkú škodu tohto perspektívneho tímu, že tieto ME nemohol s nami absolvovať aj vicemajster sveta a Európy Tomáš Gajdoš, ktorý by nám určite pomohol k zisku nejakého cenného kovu. A to z jedného jednoduchého dôvodu. Na postup do užšieho finále stačilo len 6 bodov a to nehovoriac, že ani jeden z účastníkov nekopol Tomekov najobľúbenejší kop ap chagi.
Chlapci urobili, ale maximum k úspechu v tímových špeciáloch za čo im samozrejme chcem poďakovať.
Druhý súťažný deň pokračoval poobedňajšími disciplínami, kde sme mali zastúpenie aj my a to: špeciálne techniky tím seniorky, kde nás reprezentovali L. Palaščáková, F. Ivanocová a V. Balážová. Prvú techniku kopala Lenka ap chagi, no bohužiaľ jej nevyšiel odraz a tesne minula cielenú dosku. Ďalšou v poradí bola Frederika, ktorá kopala techniku dollyo chagi, no ani to nášmu tímu nevyšlo. Poslednú techniku yop chagi kopala Veronika, ale po našej veľkej radosti z preskoku rozhodcovia techniku neuznali. Aj napriek tomu naše dievčatá podali skvelý výkon a udržali si tímového ducha na ďalšiu spoločnú disciplínu.
Nasledoval sparing seniorov do 57 kg, kde nás po prvý krát na ME reprezentoval „ukecaný“ Dávid (Big D) Trochan, proti ktorému hneď v prvom kole nastúpil skúsený rumunský reprezentant. Už od začiatku zápasu bolo vidieť ostrieľanosť súpera, ktorý nepodľahol tlaku ME a s prehľadom pokoril Dávida. Cez to všetko to bola dobrá premiéra nášho reprezentanta, za čo mu všetci ďakujeme.

Sobota (tretí súťažný deň):

Okolo 11tej v sobotu boli naše zverenkyne Lenka a Nika pripravené podať čo najlepší výsledok v prerážacích technikách a odvrátiť definitívne nešťastie a smolu našich posledných veľkých súťaží. Ako 12. v poradí nastupovala Lenka, no ani jednu techniku sa jej nepodarilo zvládnuť. To ale znamenalo, že sa mohla plne sústrediť na nedeľňajšiu tímovú power. Medzi 19 súťažiacimi získali plný počet bodov (15 bodov) reprezentantky zo Škótska, Maďarska, Rumunska, a tiež majsterka sveta a Európy z Nemecka. Až po nich nastupovala v poradí ako 18. Veronika. Prvá technika sonkal bola podstatná pre ďalší priebeh súťaže a tú Nika zvládla skvele, nasledovala technika yop chagi (asi najobľúbenejšia technika) a tiež ju dala bez problémov. Už stačilo kopnúť a preraziť dollyo chagi a 15 bodov je v kapse, ako sa aj stalo. To znamenalo, že Nika je medzi 6 dievčatami, ktoré sa pobijú o tie najcennejšie kovy. V prvom kole rozstrelu rozhodla Maďarka vo svoj prospech technikou sonkal. Nasledovalo ďalších nekonečných 6 rozstrelov, pri ktorých sa stále striedali techniky, ale aj počet dosiek, ktoré dievčatá prerážali. V jednu chvíľu sme mali veľký strach o Veronikino zdravie, pretože po ďalšej sérii úderov sonkal pohľad na jej ruku neveštil nič dobré, no lekár skonštatoval, že to nie je zlomenina, takže Veronika zaťala zuby a pokračovala ďalej. Veľké šťastie bolo, že nasledovná vylosovaná technika bola opäť sonkal, no ani jedna z finalistiek neprerazila a tak Nika len polozila na dosku ruku a mala tým platný pokus a mohla pokračovať v súťaži. Siedmy rozstrel yop chagi a 2 biele dosky a jedna hnedá. Nasledoval rozstrel o 3. miesto. Prvá kopala Škótka a zadná doska bola prerazená za jeden bod, čo znamenalo pre Niku buď preraziť všetky alebo aspoň jednu čo sa podarilo a doma je BRONZOVÝ kov. Po silne pomliaždenej ruke a nohe nakoniec žiadna bolesť, ale veľká radosť.
Poobede o 16tej začali sparingy seniorov Marcela a Dominika v kategórii do 70 kg. Ako prvý nastúpil Marcel proti jemu dávno známemu Rumunovi. Po dvoch napomínaniach v druhom kole sa Marcel nevedel sústrediť na svoj výkon natoľko, aby tento duel vyhral a to len z jedného dôvodu. Ďalšie napomínanie by pre neho znamenalo diskvalifikáciu. Škoda lebo zápas to bol dobrý. Ďalší bol Dominik, ktorého čakal „krst ohňom“. Bojoval proti ruskému zástupcovi no nezľakol sa a so cťou dotiahol zápas do konca bez akéhokoľvek zranenia.

Nedeľa (štvrtý súťažný deň):

POWER TEAM seniorky poradie techník: sonkal Lenka, yop chagi Nika a Frederika dollyo chagi. Bolo nám jasné, že pri takých silných tímoch bude potreba získať na boj o medaile aspoň 9 bodov. Po dohode z dievčatami sme vymenili jednotlivé techniky medzi nimi a to z dôvodu pomliaždenej Veronikinej nohy. Lenka sonkal ale neprerazila a naša nádej v ďalšiu medailu sa pomaličky rozplývala. Nika yop chagi prekopla a nasledovala Fede, no málo skúseností a taktiež tréningov rozhodlo. Získali sme 6 bodov a v konečnom poradí to znamenalo 4. miesto. Škoda, mohlo to byť aj lepšie umiestnenie.

TÝMTO CHCEM POĎAKOVAŤ VŠETKYM NAŠIM REPREZENTANTOM ZA ICH VÝKONY, POPRIAŤ HLAVNE ŠŤASTNÚ CESTU DOMOV A VÁM VŠETKYM POĎAKOVAŤ ZA VAŠU PRIAZEŇ.

Róbert Baláž, reprezentačný tréner SZTKD ITF

fotky/065/mini_001.jpg fotky/065/mini_002.jpg fotky/065/mini_003.jpg fotky/065/mini_004.jpg
fotky/065/mini_005.jpg fotky/065/mini_006.jpg fotky/065/mini_007.jpg fotky/065/mini_008.jpg
fotky/065/mini_009.jpg fotky/065/mini_010.jpg fotky/065/mini_011.jpg fotky/065/mini_012.jpg
fotky/065/mini_013.jpg fotky/065/mini_014.jpg fotky/065/mini_015.jpg fotky/065/mini_016.jpg
fotky/065/mini_017.jpg fotky/065/mini_018.jpg fotky/065/mini_019.jpg fotky/065/mini_020.jpg

« Späť

26th Senior and 17th Junior European Taekwon-Do Championships

20. - 23.10.2011,
BRATISLAVA - SLOVAKIA

www.sztkd-itf.sk/euros2011/

TAEKWON-DO ITF EUROPEAN OPEN CUP 2010

EUROPEAN OPEN CUP 2010

21. - 24. 10. 2010, SIBAMAC ARENA, BRATISLAVA - SLOVAKIA

» General Info
» Výsledky
www.euopencup.sk

SLOVENSKÝ ZVÄZ TAEKWON-DO ITF ORGANIZÁTOR 13.JUNIORSKÝCH a 22.SENIORSKÝCH MAJSTROVSTIEV EURÓPY

27.-29. 4. 2007 POPRAD VYSOKÉ TATRY POPRAD ARENA

» Viac informácií

Štatistika návštevnosti

TOPlist