Dátum: 20. 01. 2012

Prešov ocenil najúspešnejších športovcov – Taekwon-Do ITF malo 2 laureátov: Veroniku Balážovú a Tomáša Gajdoša

PREŠOV. Historické priestory Čierneho orla obsadili včera športovci. Mesto Prešov, odbor školstva, kultúry a športu MsÚ v Prešove boli organizátormi tradičnej ankety Najúspešnejší športovci a športové kolektívy dospelých a mládeže mesta Prešov v roku 2011.

Radoslav Antl – hádzaná, Tatran Prešov

Najúspešnejším športovcom sa stal a na piedestál vo včerajšom slávnostnom večere vystúpil hádzanár Tatrana Prešov a reprezentant Slovenska Radoslav Antl.

Je výraznou oporou, osobnosťou a vychýreným strelcom extraligového, už sedemnásobného slovenského šampióna  Tatrana Prešov.

V minulej sezóne sa podieľal na úspechoch prešovských hádzanárov v maďarskej lige (vynikajúce tretie miesto za Veszprémom a Szegedom), v skupinovej fáze Ligy majstrov nastrieľal úctyhodných 58 gólov, podieľal sa na zisku siedmeho titulu majstra republiky a Slovenského pohára.

V druhom polroku patril k prešovským oporám  v nadnárodnej SEHA League, v ktorej Tatran aktuálne figuruje na postupovom mieste do Final Four, v Pohári EHF postúpil už do osemfinále.

V roku 2011 reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta vo Švédsku, kde bol s 24 gólmi druhým najlepším slovenským strelcom.

Laureáti bez určenia poradia

Veronika Balážová – taekwondo, ŠK Taekwon-Do Ge-Baek Prešov

Slovensko reprezentovala na majstrovstvách sveta, na majstrovstvách Európy získala jednu striebornú a tri bronzové medaily. Je štvornásobnou majsterkou Slovenska.

Igor Drotár, Vladimír Bánoci – motorizmus, Slovakia Rally System Prešov

Prešovské motoristické legendy sedlali vozidlo Subaru Impreza 12 WRC. Výsledky tejto už legendárnej dvojice ovplyvnilo „mimosúťažné“ zranenie pilota I. Drotára, pre ktoré museli vynechať niektoré podujatia. Napriek tomu sa I. Drotár stal majstrom Slovenska v Pretekoch automobilov do vrchu (PAV), keď vyhral skupinu A a triedu nad 2000 ccm. Absolútne v PAV skončil štvrtý, je víťazom Winter Liqui Moly Cupu 2011. V seriáli majstrovstiev Slovenska dvojica Drotár – Bánoci skončila v triede XI. (súťaž vozidiel špecifikácie WRC) na druhom mieste.

Jana Duchnovská - moderná gymnastika, Charm Prešov

Slovensko reprezentovala na majstrovstvách sveta a Európy. Na majstrovstvách Slovenska získala štyri strieborné a jednu bronzovú medailu, na prestížnych medzinárodných pretekoch o Dunajský pohár bola bronzová, vyhrala medzinárodné preteky Charm Cup 2011.

Peter Fabian – karate, Karate klub Goju-kai Prešov

Na majstrovstvách sveta juniorov v Malajzii bol štvrtý. V súbornom cvičení kata vyhral podujatie Budapest Open 2011, bol tretí na Európskom pohári mládeže.

Tomáš Gajdoš – taekwondo, ŠK Taekwon-Do Ge-Baek Prešov

Na majstrovstvách Európy získal striebornú medailu v špeciálnych technikách.

Dominik Glod – pretláčanie rukou, AWK Prešov

Na majstrovstvách sveta juniorov získal striebornú medailu v súťaži pravou rukou, bronzovú medailu dosiahol v súťaži ľavou rukou.

Ema Kalenská – atletika, AK TJ Slávia PU Prešov

Slovensko reprezentovala na majstrovstvách sveta atlétok do 17 rokov a na letnom Európskom olympijskom festivale mládeže. Na majstrovstvách Slovenska v kategórii dorasteniek bola v behoch na 100 a 200 m druhá.

Zuzana Orlovská – bedminton, BC Prešov

Slovensko reprezentovala na majstrovstvách Európy miešaných družstiev. Mala výrazný podiel na tom, že Badminton club Prešov získal deviaty titul majstra Slovenska v súťaži miešaných družstiev. Stala sa majsterkou Slovenska vo štvorhre žien, v dvojhre žien bola na slovenskom šampionáte strieborná.

Alexander Radčenko – hádzaná, Tatran Prešov

Opora a tvorca hry extraligového tímu hádzanárov Tatrana Prešov. Hráč so skvelým citom pre prihrávku. Často priam ekvilibristickými kúskami, nečakanými prihrávkami spoluhráčom, pri ktorých sa súperi neraz iba meravo prizerajú, je často aj zabávačom publika. Predovšetkým však uznávanou osobnosťou a predĺženou rukou trénerov na ihrisku.

Sieň slávy prešovského športu

Mária Labayová – hádzanárka, bývalá hráčka TJ ZVL Prešov aj Hypobanku Viedeň, československá reprezentantka.

Objav roka

Stela Levická – kickbox, Kick boxing klub Panter Prešov

Najúspešnejšie kolektívy dospelých

1. Hádzanári Tatrana Prešov – v sezóne 2010/2011 získali siedmy titul majstrov Slovenska, vybojovali Slovenský pohár, v maďarskej Budapest Bank Lige skončili za MKB Veszprém a Pick Szeged na skvelom treťom mieste, hrali v základnej skupinovej fáze Ligy majstrov, úspešne si počínali aj v nadnárodnej SEHA League a Pohári EHF, v ktorom sú už v osemfinále.

2. Bedmintonisti BC Prešov – získali už deviaty titul majstrov Slovenska.

3. Gymnastické aerobičky KGŠ TJ Slávia PU Prešov – strieborné na majstrovstvách Slovenska, tretie v Pohári federácií.

Kolektívy mládeže

Tatran Prešov – hádzaná, starší dorastenci, majstri Slovenska

1. FC Tatran Prešov -  futbal, starší dorastenci, majstri Slovenska

Tatran Prešov – hádzaná, mladší dorastenci

Zdroj: Prešovský korzár

Čítajte viac: korzar.sme.sk

fotky/062/mini_001.jpg fotky/062/mini_002.jpg fotky/062/mini_003.jpg fotky/062/mini_004.jpg
fotky/062/mini_005.jpg fotky/062/mini_006.jpg fotky/062/mini_007.jpg fotky/062/mini_008.jpg

« Späť

26th Senior and 17th Junior European Taekwon-Do Championships

20. - 23.10.2011,
BRATISLAVA - SLOVAKIA

www.sztkd-itf.sk/euros2011/

TAEKWON-DO ITF EUROPEAN OPEN CUP 2010

EUROPEAN OPEN CUP 2010

21. - 24. 10. 2010, SIBAMAC ARENA, BRATISLAVA - SLOVAKIA

» General Info
» Výsledky
www.euopencup.sk

SLOVENSKÝ ZVÄZ TAEKWON-DO ITF ORGANIZÁTOR 13.JUNIORSKÝCH a 22.SENIORSKÝCH MAJSTROVSTIEV EURÓPY

27.-29. 4. 2007 POPRAD VYSOKÉ TATRY POPRAD ARENA

» Viac informácií

Štatistika návštevnosti

TOPlist