Dátum: 15. 02. 2011

Veronika Balážová medzi najúspešnejšími športovcami mesta Prešov v roku 2010

V mesiaci január 2011 sa v sále Parku kultúry a oddychu v Prešove uskutočnil 50. ročník kultúrno-spoločenského podujatia „Vyhlásenie najúspešnejších športovcov mesta Prešov za rok 2010“.

Za náš klub bola ocenená: Veronika Balážová

Uvádzame jej najvýraznejšie úspechy v roku 2010:

  • Bronzová medaila na Majstrovstvách Európy v disciplíne súborné cvičenia senioriek (Skővde - Švédsko)
  • Strieborná medaila na Majstrovstvách Európy v disciplíne špeciálne techniky družstiev senioriek (Skővde - Švédsko)
  • Zlatá medaila na Otvorenom Európskom pohári v discíplíne súborné cvičenia senioriek (Bratislava)
  • Zlatá a dve strieborné medaily z Majstrovstiev Slovenska v disciplíne - súborné cvičenia do 1. Danu, špeciálne techniky a prerážacie techniky (Košice- Slovensko),
  • Zlatá medaila na Prešov Open v kategórii súborné cvičenia, dve zlaté a jedna bronzová medaila na Summer Cup v Oradea (Rumunsko), zlatá medaila na Best of The Best v Říčanoch (Česká republika), zlatá a bronzová medaila na súťaži Eagles Cup Budapest (Maďarsko)

Viac informácií si môžete pozrieť tu.

Zároveň vyšiel článok o majstroch z Bratislavy z Európskeho pohára na http://itfeurope.org/NL2011-01-04.html

Športový klub Taekwon-Do GE-BAEK Prešov sa obrátil na výberovú komisiu s návrhom o zaradenie dvoch slovenských reprezentantiek medzi najúspešnejších jednotlivcov Okresu Prešov pre rok 2010, nakoľko v danom roku úspešne reprezentovali nielen ŠK TKD GE-BAEK Prešov, Slovenský zväz Taekwon-Do ITF, ale i mesto Prešov a celé Slovensko. Išlo o Veroniku Balážovú (seniorku) a Lenku Palaščákovú (seniorku). Obe menované sú členkami reprezentácie SR a úspešne si počínali ako na Majstrovstvách Európy v švédskom meste Skővde, Otvorenom Európskom pohári v Bratislave, ale aj na Majstrovstvách Slovenska v Košiciach a iných podujatiach v Európe a na Slovensku.

Obe nami navrhované športovkyne – Veronika Balážová a Lenka Palaščáková dosiahli v roku 2010 najvýraznejšie úspechy z najvyšších súťaží v Taekwon-Do ITF, kde ziskom striebornej a dvoch bronzových medailí na ME v Skővde a ziskom zlatej medaily na Otvorenom Európskom pohári v Bratislave, sa zaradili medzi absolútnu svetovú špičku v Taekwon-Do.

Výsledky Lenky PALAŠČÁKOVEJ:

  • Bronzová medaila na Majstrovstvách Európy v disciplíne prerážacie techniky senioriek (Skővde - Švédsko)
  • Strieborná medaila na Majstrovstvách Európy v disciplíne špeciálne techniky družstiev senioriek (Skővde - Švédsko)
  • Dve zlaté medaily na Majstrovstách Slovenska v disciplíne špeciálne techniky a prerážacie techniky (Košice)
  • Dve zlaté medaily na Prešov Open v disciplínach špeciálne techniky a prerážacie techniky senioriek

Náš prezident klubu p. Peter Magda sa obrátil na výberovú komisiu aj s návrhom o zaradenie Športového klubu Taekwon-Do GE-BAEK ITF Prešov medzi najúspešnejšie kolektívy Okresu Prešov pre rok 2010 v kategórii seniorov. Klub vznikol v roku 2000 a je platným členom Slovenského zväzu Taekwon-Do ITF, Medzinárodnej Taekwon-Do Federácie (ITF – International Taekwon-Do Federation) so sídlom vo Viedni a Európskej Taekwon-Do Federácie (A.E.T.F. – All Europe Taekwon-Do Federation) so sídlom v poľskom Lubline. Klub združuje k dnešnému dňu 70 členov, pričom záujemcov o toto bojové umenie pribúda z roka na rok.

Členovia ŠK TKD ITF GE-BAEK Prešov tvoria základ reprezentácie SR a v posledných rokoch získali pre Slovensko 15 bronzových, 6 strieborných a 2 zlaté medaily z Majstrovstiev Európy, Svetových a Európskych pohárov. V roku 2010 členovia klubu na národných a medzinárodných súťažiach získali celkom 128 medailí, z toho 56 zlatých, 34 strieborných a 38 bronzových.

Medzi najvýznamnejšie úspechy a výsledky klubu pre rok 2010 patria:

  • zisk striebornej a dvoch bronzových medailí na ME seniorov (Skővde - Švédsko)
  • zisk zlatej a bronzovej medaily na Európskom pohári (Bratislava)
  • zisk 20 titulov Majstra Slovenska, celkom 39 medailí /20,11,8/ a zisk pohára pre najlepší klub Majstrovstiev Slovenska v Košiciach
  • zisk 41 medailí /12, 13, 16/ a pohára primátora mesta Prešov pre najlepší klub podujatia na 8. ročníku medzinárodného turnaja Prešov Open 2010
  • zisk 24 medailí /8, 8, 8/ na medzinárodnom turnaji 7. ročníka Best of The Best (Říčany – Česká republika)
  • zisk 13 medailí /5,3,5/ a pohár pre najlepší klub podujatia 4. ročník Summer Cup (Oradea – Rumunsko)

V závere príspevku si dovolím zverejniť môj subjektívny postoj:

Na naše sklamanie nebola do tejto desiatky top športovcov Prešovského okresu zaradená Lenka Palaščáková. Pravdepodobne jej umiestnenie na Majstrovstvách Európy (2. a 3. miesto) bolo nepostačujúcim výsledkom či kritériom pre výberovú komisiu na jej zaradenie do top 10 športovcov. Pýtam sa nie je to diskriminačné stanovisko voči Lenke a nášmu športu? Stačí keď si pozriete výsledky ostatných laureátov a úsudok si urobte sami. A čo celý náš klub? Chápem, že nejde o masový a kolektívny šport, ale potom aké sú kritériá výberu. Ak sú zverejnené, radi si ich preštudujeme. A na záver si dovolím vysloviť aj kritické stanovisko vo vzťahu ku kategórii jednotlivci. Osobne si neviem predstaviť aké kritériá spĺňa jedinec z kolektívneho športu na to, aby bol zaradený medzi najúspešnejších jednotlivcov okresu, kraja a pod. Je to nezmyselné a domnievam sa, že ak chcú poverení ľudia touto úlohou výberu, byť aspoň troška objektívni, tak by sa mali zamyslieť nad rozšírením kategórií. A to na kategória jednotlivci – z individuálnych športov, kategória najlepší či najproduktívnejší jednotlivec z kolektívnych športov a v závere najlepší klub. Ako sa môže porovnať najproduktívnejší hráč tímu XY s jednotlivcom ako je napríklad naša Veronika Balážová, ktorá mala len na Európskom pohári v svojej disciplíne konkurenciu 58 pretekárok a vyhrala 1. miesto???? či s iným jednotlivcom, ktorý nemá nikoho za chrbtom, či vpredu, či zboka na prihrávku. A nehovoriac o tom, že mnohí úspešní jednotlivci sa potom nedostanú do top 10, pretože z polovice je obsadená hráčmi z kolektívnych športov.

(ML)

Príloha

fotky/055/mini_001.jpg fotky/055/mini_002.jpg fotky/055/mini_003.jpg fotky/055/mini_004.jpg
fotky/055/mini_005.jpg

« Späť

26th Senior and 17th Junior European Taekwon-Do Championships

20. - 23.10.2011,
BRATISLAVA - SLOVAKIA

www.sztkd-itf.sk/euros2011/

TAEKWON-DO ITF EUROPEAN OPEN CUP 2010

EUROPEAN OPEN CUP 2010

21. - 24. 10. 2010, SIBAMAC ARENA, BRATISLAVA - SLOVAKIA

» General Info
» Výsledky
www.euopencup.sk

SLOVENSKÝ ZVÄZ TAEKWON-DO ITF ORGANIZÁTOR 13.JUNIORSKÝCH a 22.SENIORSKÝCH MAJSTROVSTIEV EURÓPY

27.-29. 4. 2007 POPRAD VYSOKÉ TATRY POPRAD ARENA

» Viac informácií

Štatistika návštevnosti

TOPlist